/

 

 

Tårtkurs , 2021

Vill du lära dig att göra en moussetårta som håller formen, bygga en våningstårta samt klä och dekorera en tårta med dina egna figurer och sockerblommor? Då ska du gå på kurs hos tårtfabriken. 

Här får du del av de hemliga kunskaperna !

Tårtfabriken smygstartar nu med kurser under 2021. Med hänsyn till pandemin blir max antal deltagare per tillfälle fem personer. Kursen är uppdelad i två tillfällen, vid det första lär man sig bakning och på det andra tillfället blir det dekoration. Det går bra att bara gå det ena av dessa tillfällen.

Allt material finns på plats men ta gärna med anteckningsblock eller liknande för det blir mycket information. På kursen får du tillgång till: silikonmatta, kavel, snurrplatta, verktyg mm. I priset ingår även förbrukningsmaterial som bakningsinnehåll, sockerpasta, blompasta, tårtkartong mm. Efter tillfälle två får varje deltagare med sig sin egen tårtskapelse hem, en tårta på 10 bitar som du själv har klätt och dekorerat. 

Tillfälle 1. Ca 3 timmar, eller den tid det tar. - Sara visar hur man gör innehåll till en moussetårta; sockerkaka, mousse, marängsmörkräm. Samt hur man monterar och spacklar en tårta och hur man gör en våningstårta.

Tillfälle 2. Ca 3 timmar, eller den tid det tar. - Du får en färdiggjord moussetårta på 10 bitar som du klär och dekorerar med dina egna figurer och eller sockerblommor. Fundera gärna lite i förväg på vad du vill göra under kursen. Det kan vara bra med en skiss eller foto, men är inte nödvändigt. Man kan komma även utan att ha en plan, om allt detta känns helt nytt. Att göra sockerblommor tar sin lilla tid så räkna med att du hinner göra en blomma under kurstillfället. 

Är du intresserad av att gå en eller båda av dessa kurser mejla till: sarastartfabrik@gmail.com så får du info om kommande tillfällen - som Corona-läget just nu är ser det ut som att nästa kurser blir till sommaren. 

Vi hörs !   / Sara